Головна |
| RSS
Languages
Choose the language
 

Меню Сайту
Міні-чат
500
Категорії розділу
Обновки! [747]
Календарі [23]
Нагороди [8]
Журнали [3]
Статті і скани з журналів [94]
Серії [32]
Речі Н2О [28]
Відео [98]
Шіфф і компанія [102]
Про сайт [29]
Події [57]
Про Австралію [5]
Пошук
Наш баннер
H2O:Just Add Water - forever!!
Code
<a href="//h2o-forever.ucoz.ua" target="_blank"><img alt="H2O:Just Add Water - forever!!" src="http://s54.radikal.ru/i143/1006/39/11877aaba881.gif" border="0" width="88" height="31"></a>
Головна » 2009 » Травень » 23 » Повені у Австралії
14:12:41
Повені у Австралії


На Сайті ТСН є відео-новини про цю подію!!! Найсвіжіші новини!!! Уже за сьогодні загинуло 2 людини!

Через повінь, яка викликана безперервними зливами, близько 10 тисяч жителів штату Новий Південний Уельс, на східному узбережжі Австралії, було евакуйовано. Як повідомив представник місцевої адміністрації, в зоні лиха затоплені не лише житлові будинки, але і школи, лікарні, санаторії, ферми.

За даними метеорологічної служби, основний удар стихії припав на райони Лісмор, Тора, Дарквуд і Беллінген. За останню добу там випало більше 250 міліметрів опадів, рівня води в річках Вілсонс, Кларенс і Річмонд піднявся до позначки в 10,4 метра.

Тисячі місцевих мешканців, що проживають у віддалених районах, повністю відрізані від цивілізації. Сильний вітер обриває дроти, близько 16 тис. будинків залишилися без електрики. Із закликами про допомогу в службу порятунку звернулося більше 1,2 тисяч осіб. Влада вимушена використовувати вертольоти для порятунку людей, які застрягли на розмитих дощем дорогах.

Прогнози синоптиків на найближчий час невтішні: дощі продовжуватимуться ще щонайменше тиждень.

Зафіксовано більше сотні автомобільних аварій.
Бі-бі-сі.


Першого потужного удару погода завдала по штату Квінсленд. Прем'єр-міністр штату відразу оголосила надзвичайний стан. За її словами в результаті безперервних злив, затоплені тисячі житлових будинків і офісів, школи і лікарні, ферми. По своїй руйнівній силі, повінь перевершує стихійне лихо 1974 року.

Загинула одна людина, що стала жертвою вітрини, що впала від сильного пориву вітру. Зафіксовано більше сотні автомобільних аварій. Десятки тисяч будинків залишилися без електрики. У віддалених районах ведеться евакуація місцевих жителів.

Швидкість поривів вітру перевищила в Квінсленде 110 кілометрів на годину, а за останню добу в столиці штату Брісбені випало до 300 міліметрів опадів. Рівень води піднявся на 8,22 пункту і заповнив греблі міста на 67,5%, що є найбільшим показником, починаючи з 2002 року.

На думку синоптиків в найближчий день очікується погіршення погодних умов. До того ж фронт нестримно рухається на кордон штату Новий Південний Уельс.

Сильний шторм також захопив і західне узбережжя Австралії. Як повідомили в метеорологічній службі тут швидкість поривів вітру перевищує 125 кілометрів на годинй.


Категорія: Про Австралію | Переглядів: 647 | Додав: deuS
Анкета
Привіт, Гість
Нових повідомлень 0
Ваш аватар:

Ви у групі |`Guests
Ви
Вас звати Гість
Ви уже з нами днів
3 сезон
У нас ви можете подивитись 3 сезон із субтитрами й англійською.



Натискайте на баннер і насолоджуйтесь.
Статистика